Крок 1 з 8
![Картопля з ковбасками по-німецьки - крок 1 з 8]()
Картопля – 1 кг, морква – 1 шт., цибуля – 1 шт., перець солодкий – 1 шт
Почистьте картоплю від шкірки, наріжте скибочками. Моркву помийте, почистьте і наріжте кільцями завтовшки 5 мм. Солодкий перець і ріпчасту цибулю наріжте крупними шматочками.
Крок 2 з 8
![Картопля з ковбасками по-німецьки - крок 2 з 8]()
Картопля, морква, перець, цибуля
У глибокому посуді з’єднайте картоплю, моркву, перець і цибулю. Можна додати дрібно порубаний зубчик часнику.
Крок 3 з 8
![Картопля з ковбасками по-німецьки - крок 3 з 8]()
Оливкова олія – 50 мл, соєвий соус – 50 мл, гірчиця – 1 ч. л., сіль – 1 ч. л., перець чорний мелений – 0,25 ч. л., часник сушений – 0,5 ч. л., паприка копчена – 0,5 ч. л.
У невеликій мисці змішайте оливкову олію, соєвий соус і гостру гірчицю. Додайте сіль і спеції, перемішайте до однорідності.
Крок 4 з 8
![Картопля з ковбасками по-німецьки - крок 4 з 8]()
Заправка, овочі
Полийте суміш овочів заправкою, перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно вкрилися спеціями та олією.
Крок 5 з 8
![Картопля з ковбасками по-німецьки - крок 5 з 8]()
Ковбаски із сиром – 350 г, ковбаски гострі – 345 г
Напівкопчені ковбаски наріжте великими кружальцями завтовшки 2–3 см.
Крок 6 з 8
![Картопля з ковбасками по-німецьки - крок 6 з 8]()
Олія – 1 ч. л. (для форми), овочі з заправкою, ковбаски
Форму для запікання змастіть олією. Викладіть у форму овочі, зверху розподіліть нарізані ковбаски.
Крок 7 з 8
![Картопля з ковбасками по-німецьки - крок 7 з 8]()
Форма з овочами й ковбасками
Накрийте форму кришкою або фольгою й запікайте у розігрітій до 180 °C духовці 45–50 хвилин. Потім зніміть кришку чи фольгу й запікайте ще 10 хвилин, щоб отримати рум’яну скоринку.
Крок 8 з 8 👨🍳
![Картопля з ковбасками по-німецьки - крок 8 з 8]()
Петрушка – 2–3 гілочки
Подавайте картоплю з ковбасками гарячою, прикрасивши свіжою зеленню петрушки.