Зелений борщ на реберцях

Інгредієнти

на 6 порції

  • Свинячі ребра 500 г
  • Картопля 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Щавель 100 г
  • Яйця курячі 4 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Олія соняшникова 20 г
  • Сіль 4 г
  • Перець чорний мелений 2 г
  • Суміш спецій універсальна 4 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Зелений борщ на реберцях

50 хвилин

Приготуйте справжній зелений борщ зі щавлем на свинячих реберцях, і ви дізнаєтеся, чому щавель називають весняним королем. Зелений борщ за цим рецептом — смачно, корисно та весняно!

Харчова цінність порції

  • Ккал300
  • Білки24г
  • Жири15г
  • Вуглеводи17г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 7

Зелений борщ на реберцях - крок 1 з 7
Свинячі ребра 500 г, щавель 100 г
Помийте м’ясо та щавель. Обсушіть паперовими рушниками.

Крок 2 з 7

Зелений борщ на реберцях - крок 2 з 7
Вода 2.5 л, яйця 4 шт.
Залийте м’ясо холодною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 40-60 хв, знімаючи пінку. Поки вариться бульйон, покришіть щавель. Відваріть яйця впродовж 9 хв пiсля закипання, залийте холодною водою, почистьте від шкаралупи, наріжте.

Крок 3 з 7

Зелений борщ на реберцях - крок 3 з 7
Морква 1 шт., цибуля жовта ріпчаста 1 шт., картопля 3 шт.
Моркву, цибулю та картоплю почистьте і помийте. Моркву натріть на грубій тертці, цибулю наріжте дрібними кубиками, картоплю — середніми кубиками.

Крок 4 з 7

Зелений борщ на реберцях - крок 4 з 7
Олія соняшникова 20 г
Моркву і цибулю просмажте на олії протягом 5-7 хвилин.

Крок 5 з 7

Зелений борщ на реберцях - крок 5 з 7
Вийміть реберця з бульйону і відділіть кістки від м’яса. Бульйон процідіть і поверніть у нього м’ясо. Доведіть до кипіння.

Крок 6 з 7

Зелений борщ на реберцях - крок 6 з 7
Лавровий лист 1 шт., сіль, перець чорний мелений 2 г, суміш спецій універсальна 4 г Покладіть у бульйон картоплю й засмажку. Посоліть і поперчіть до смаку, додайте лавровий лист і суміш спецій.

Крок 7 з 7 👨‍🍳

Зелений борщ на реберцях - крок 7 з 7
Щойно картопля стане м’якою — одразу додайте щавель. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Подавайте з вареним яйцем і сметаною.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot