Безе з полуницею

Інгредієнти

на 14 порції

  • Яйця 6 шт.
  • Цукрова пудра 175 г
  • Кукурудзяний крохмаль 2.5 ч.л.
  • Лимон 1/4 шт.
  • Вершки 30% 350 мл
  • Маскарпоне 120 г
  • Ванільний цукор 1 уп.
  • Полуниця 250 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Безе з полуницею

115 хвилин

Цей десерт такий апетитний, що завоює серця ласунів з першого погляду. Приготуйте безе зі збитими вершками та полуницею за простим покроковим рецептом. Замість полуниці можна використати будь-які улюблені ягоди чи шматочки фруктів.

Харчова цінність порції

  • Ккал222
  • Білки4.1г
  • Жири15.1г
  • Вуглеводи18.3г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Безе з полуницею - крок 1 з 6
Яйця 6 шт.
Дістаньте яйця з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури (так білки краще збиватимуться). Обережно відділіть білки від жовтків. Відміряйте 160 мл білків (на це піде 5-6 яєць). Увімкніть духовку розігріватися до 150°C.

Крок 2 з 6

Безе з полуницею - крок 2 з 6
Цукрова пудра 150 г, лимонний сік 1 ч.л., кукурудзяний крохмаль 2,5 ч.л.
Вичавіть з четвертинки лимона сік і процідіть його крізь ситечко. Починайте збивати білки, додаючи цукрову пудру по 1 чайній ложці. Збивайте приблизно 8 хв на високій потужності міксера. Наприкінці додайте крохмаль і 1 ч. л. лимонного соку. Збивайте ще 30 сек. до однорідності.

Крок 3 з 6

Безе з полуницею - крок 3 з 6
Застеліть деко пергаментним папером. Білкову масу перекладіть у кондитерський мішечок з насадкою для зефіру або масляного крему. Відсадіть безе на деко у формі зефірок заввишки 4 см. Має вийти 12-14 тістечок. Чайною ложкою зробіть заглиблення посередині — у нього ми потім викладемо крем і полуницю. Відправте безе в духовку і негайно знизьте температуру до 110°C (100°C, якщо з конвекцією). Випікайте 1 год. 30 хв. За цей час безе має стати сухим на дотик. Якщо воно досі вологе, продовжуйте випікат

Крок 4 з 6

Безе з полуницею - крок 4 з 6
Вершки 350 мл, маскарпоне 120 г, цукрова пудра 2-3 ст. л., ванільний цукор 1 уп.
Перед подачею десерту приготуйте крем. Охолоджені жирні вершки (30-33%) збийте з маскарпоне, цукровою пудрою та ванільним цукром до пишної однорідної маси. Замість жирних вершків можна використовувати нежирні (10-15%), додавши загусник для вершків/сметани.

Крок 5 з 6

Безе з полуницею - крок 5 з 6
Серединки безе наповніть кремом за допомогою чайної ложки.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Безе з полуницею - крок 6 з 6
Полуниця 250 г, цукрова пудра 0,5 ст. л.
Викладіть на крем шматочки полуниці й прикрасьте тістечка цукровою пудрою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot