Гаспачо

Інгредієнти

на 4 порції

  • Помідори 1 кг
  • Огірки 500 г
  • Перець солодкий червоний 1 шт.
  • Часник 3 зубчики
  • Хліб білий черствий 2 шматки
  • Оцет винний або яблучний 2 ст.л.
  • Оливкова олія 4 ст.л.
  • Перець чилі сушений 0.5 г
  • Сіль морська 2 г
  • Чіабата свіжа 3 шматки
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Гаспачо

25 хвилин

Гаспачо - класичний іспанський холодний суп, який готують зі свіжих овочів та черствого хліба. Гаспачо ідеально смакує у спеку, адже добре охолоджує. А ще його можна подавати з грінками та дрібно нарізаними овочами для хрумкої текстури.

Харчова цінність порції

  • Ккал43
  • Білки1.1г
  • Жири2.5г
  • Вуглеводи4.4г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Гаспачо - крок 1 з 6
Помідори – 1 кг, огірки – 500 г, перець – 1 шт., часник – 3 зубчики
Овочі помийте. Почистьте часник.

Крок 2 з 6

Гаспачо - крок 2 з 6
Хліб білий черствий – 2 шматки, вода – 300 мл
Покладіть черствий хліб у каструлю, залийте окропом і залиште на 10 хвилин для розм’якшення.

Крок 3 з 6

Гаспачо - крок 3 з 6
Овочі
Грубо поріжте всі овочі. Частину наріжте дрібними кубиками й відкладіть для подачі.

Крок 4 з 6

Гаспачо - крок 4 з 6
Чіабата – 3–4 шматки, оливкова олія – 0,5 ст. л.
Поріжте чіабату кубиками та підрум’яньте в духовці або на пательні з невеликою кількістю олії.

Крок 5 з 6

Гаспачо - крок 5 з 6
Овочі, хліб, оцет – 2 ст. л., оливкова олія – 3 ст. л., чилі – 0,5 г, сіль – 2 г
У розм’якшений хліб додайте порізані овочі, часник, оцет, олію та чилі. Перебийте все блендером до однорідної консистенції. Посоліть за смаком.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Гаспачо - крок 6 з 6
Нарізані овочі, грінки, олія 0,5 ст. л.
Охолодіть гаспачо кілька годин у холодильнику. Подавайте, посипавши дрібно нарізаними овочами та грінками. Збризніть оливковою олією.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot