Мусовий торт “Три шоколади”

Інгредієнти

на 8 порції

  • Темний шоколад 145 г
  • Молочний шоколад 90 г
  • Білий шоколад 110 г
  • Масло вершкове 15 г
  • Молоко 490 мл
  • Яйця 8 шт.
  • Цукор 130 г
  • Борошно 55 г
  • Крохмаль кукурудзяний 10 г
  • Розпушувач 5 г
  • Вершки 33% 640 мл
  • Желатин 40 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Мусовий торт “Три шоколади”

110 хвилин

На ніжному шоколадному бісквіті відразу три шари мусу - з темного, молочного і білого шоколаду, а зверху - смачна шоколадна помадка. Читайте, як можна просто приготувати це диво.

Харчова цінність порції

  • Ккал278
  • Білки
  • Жири20г
  • Вуглеводи21г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Мусовий торт “Три шоколади”  - крок 1 з 8
Темний шоколад - 55 г, вершкове масло - 15 г, молоко - 20 мл, яйця - 2 шт, цукор - 90 г, борошно - 55 г, крохмаль кукурудзяний - 10 г, розпушувач – 5 г
Просійте борошно і розпушувач. Яйця розділіть на білки й жовтки. Жовтки збийте із цукром. Всипте просіяне борошно і розпушувач. Ще раз збийте. У сотейнику нагрійте молоко, масло і шоколад, помішуючи до розчинення цукру. Трохи охолодіть і влийте шоколадну суміш у тісто, перемішайте. Білки збийте до стійких піків. Додайте до тіста і перемішайте до однорідності.

Крок 2 з 8

Мусовий торт “Три шоколади”  - крок 2 з 8
Вилийте тісто у змащену маслом форму діаметром 20 см. Випікайте у розігрітій до 180°С духовці 25 хв. Перекладіть корж на решітку і дайте повністю охолонути.

Крок 3 з 8

Мусовий торт “Три шоколади”  - крок 3 з 8
Жовтки - 2 шт, цукор - 20 г, молоко - 140 мл, темний шоколад - 90 г, вершки 33% - 180 мл, желатин - 10 г
Желатин залийте 50 мл молока і залиште на 15 хв набухати. Збийте вершки до пишної маси. У сотейнику змішайте жовтки, цукор, рушту молока, темний шоколад і желатин. Нагрівайте, помішуючи, до розчинення шоколаду і желатину.

Крок 4 з 8

Мусовий торт “Три шоколади”  - крок 4 з 8
Влийте шоколадну масу у вершки та збийте міксером до однорідності. На дно високої форми діаметром 20 см покладіть бісквіт. На нього вилийте шоколадну масу і розрівняйте лопаткою. Накрийте харчовою плівкою не в контакт і поставте в холодильник на 20 хв.

Крок 5 з 8

Мусовий торт “Три шоколади”  - крок 5 з 8
Жовтки - 2 шт, цукор - 20 г, молоко - 140 мл, молочний шоколад - 90 г, вершки - 180 мл, желатин - 10 г
Повторіть кроки 3 і 4, тільки замість темного шоколаду візьміть молочний для молочного шару.

Крок 6 з 8

Мусовий торт “Три шоколади”  - крок 6 з 8
Вершки - 100 мл, чорний шоколад - 90 г, білий шоколад - 20 г, желатин - 10 г, молоко - 50 мл.
Замочіть желатин у молоці й відставте на 15 хв. Змішайте в сотейнику набухлий желатин з рештою інгредієнтів і нагрівайте до однорідності маси.

Крок 7 з 8

Мусовий торт “Три шоколади”  - крок 7 з 8
Вилийте помадку на торт. Нахиляючи форму, дайте їй розтектися рівномірно по поверхні торта. Поставте торт у холодильник на 20-30 хвилин.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Мусовий торт “Три шоколади”  - крок 8 з 8
Готовий торт прикрасьте мушлями із шоколаду або іншими фігурками.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot