Крем-суп зі шпинату

Інгредієнти

на 4 порції

  • Шпинат 500 г
  • Вершкове масло 2 ст.л.
  • Борошно 2 ст.л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Бульйон курячий 1 л
  • Вершки 240 мл
  • Сіль 3 г
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Яйця 4 шт.

Крем-суп зі шпинату

60 хвилин

Фінський крем-суп зі шпинату — саме те, що потрібно навесні: багатий на вітаміни, ніжний за текстурою й дуже простий у приготуванні. А додане яйце робить його поживною стравою, яка зігріває і теплом, і користю.

Харчова цінність порції

  • Ккал66
  • Білки
  • Жири4.8г
  • Вуглеводи2.1г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Крем-суп зі шпинату - крок 1 з 6
Шпинат 500 г
Шпинат переберіть, промийте і просушіть.

Крок 2 з 6

Крем-суп зі шпинату - крок 2 з 6
Вершкове масло 2 ст. л., борошно 2 ст. л.
На сковороді розтопіть вершкове масло. Коли воно повністю розтане, додайте борошно. Помішуйте, поки борошно не стане золотавого кольору.

Крок 3 з 6

Крем-суп зі шпинату - крок 3 з 6
Цибуля 1 шт.
Додайте на сковороду подрібнену цибулю і тушкуйте до м’якості.

Крок 4 з 6

Крем-суп зі шпинату - крок 4 з 6
Бульйон курячий 1 л
В каструлі доведіть до кипіння бульйон і додайте засмажку з цибулі.

Крок 5 з 6

Крем-суп зі шпинату - крок 5 з 6
Вершки 240 мл, сіль 3 г, перець чорний мелений 1 г
Додайте шпинат і варіть 1-2 хвилини. Зніміть з вогню, влийте вершки та перебийте суп занурювальним блендером до однорідності. Потім поставте каструлю назад на вогонь і приправте суп сіллю та перцем. Перемішайте, накрийте кришкою та доведіть до кипіння.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Крем-суп зі шпинату - крок 6 з 6
Яйця 4 шт.
Подавайте зі шматочками вареного яйця. На бажання додайте сухарики.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot