preloading
Гість Балобонуси: 0
Головне меню
Вхід до переваг Увійдіть у «Власний Рахунок», щоб отримати максимум вигоди
Гість Балобонуси: 0

Пиво і шоколад? Серйозно? Ще й каву туди? Згодні, звучить дивно. Але насправді, це неймовірно смачно і, упевнені, перевищить ваші найсміливіші очікування. Давайте разом відкривати нові незвідані обрії. 

Хочете першими дізнаватись про пивні новинки?
Підпишіться на Beermaster!

    

І шоколадні, і кавові смаки можна знайти в темному пиві. От візьмімо стандартне еспресо з десертом. Його успішно можуть замінити сухі ірландські стаути на кшталт «Guinness» з їхніми нотами потужно обсмаженої кави. Поєднайте їх із шоколадними тістечками. А якщо це ще й нітростаут із вершковою піною та округлим тілом, ммм… Традиційні портери з відтінками і кави, і шоколаду — ну достоту як капучино чи мока — просто ідеальна пара карамельному чизкейку. Проте кава — це не лише еспресо! Фруктові й цитрусові ноти кави світлого обсмаження чудово передадуть нескінченні варіації пива і фруктового, і спонтанної ферментації. Спробуйте пиво Kriek Boon із профітролями.

Поєднання пива і шоколаду набуло такої популярності в Європі й США, що є окремі книжки, присвячені цьому.

На великих фестивалях відомі шефи разом із пивоварнями презентують унікальні комбо, не кажучи вже про введення таких поєднань у меню ресторанів. Найпростіше поєднувати шоколад і темне пиво завдяки перегукуванню какао й кавових нот, але фруктове пиво чудово поєднується з білим шоколадом, чию солодкість відтінятиме кислотою. Пиво зі спеціями пасуватиме до цукатів у шоколаді. Пиво, що має виразну хмелеву гіркоту, найкраще поєднувати з шоколадом молочним. Це лише загальні рекомендації, адже є безліч комбінацій, оскільки стилів пива, як і варіантів шоколаду, чистого, чи з різним умістом какао, чи з начинками — теж хоч греблю гати.

З пивом, що імітує каву, зрозуміло. А що ж кава?

Оскільки люди і на пивоварнях, і на крафтових палярнях кави творчі й вигадливі, вони точно мали десь перетнутися. І таки-так: є кава, ферментована з хмелем або дріжджами, колдбрю з хмелем, колдбрю з витримуванням у бочках з-під пива, і, звісно, витримане в бочках зерно. І навіть пиво з кавою, витриманою попередньо в бочці з-під пива — коло повністю замкнулося.

І каву, і какао-боби додають до пива на різних стадіях виробництва для досягнення певних смакових ефектів. Найцікавіше, коли обидва ці складники додають до світлого пива — тоді спрацьовує вау-ефект, адже ми звикли до кавових відтінків у темних напоях (так само й у пиві, куди каву не додають, а цей смак забезпечує темний солод).

Тепер, коли ви знаєте процес у теорії, час перевірити все на практиці!

Хочеш першим дізнаватись про пивні новинки?
Підпишись на Beermaster!

    


 

УВАГА: Контент включає інформаційні матеріали про якості та характеристики алкоголю.
Лише для повнолітніх (18+).

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я