preloading
Гість Балобонуси: 0
Головне меню
Вхід до переваг Увійдіть у «Власний Рахунок», щоб отримати максимум вигоди
Гість Балобонуси: 0

Дріпи – натуральна кава, яку завжди легко приготувати.

Полюбляєте якісну та запашну чорну каву? Ми також, але, на жаль, кавову машину зазвичай не візьмеш з собою в подорож. Проте є рішення – це кавові дріпи, які завжди зручно брати з собою і просто приготувати! Дріп кава – це дозована натуральна кава в пакетах з паперу, яку можна заварювати будь-де, маючи чашку та гарячу воду. Якщо ви знаєте, що таке фільтр-кава, чи навіть полюбляєте цей напій, то кава в дріпах це для вас.  

Що ж означає цей drip? В перекладі з англійської «drip» – це «крапання», тобто стиль заварювання такої кави можна назвати крапельним. Часточки змеленої кави проливають окропом, і в результаті виходить насичений та ароматний напій, що збадьорить в потрібний момент. Зазвичай дріпи наповнюють інертним газом, аби змелені зерна зберегли свої властивості, а поверх паперового пакета додають ще один, аби герметично запакувати продукт. 

В багатьох видах дріп-кави використана 100% арабіка, щоб справжні поціновувачі могли насолодитись усіма відтінками цього витонченого напою. Проте бувають кавові дріпи і з іншими сортами кави.

Смак дріп-кави залежить від регіону, де її виробили. Ефіопія – це кава з відчутною кислотністю, фруктово-квітковим смаком з нотками цитруса. Мексика має ніжний фруктовий смак та гарний баланс між кислотністю та солодкуватим присмаком. Камерун має оксамитову текстуру та шоколадний відтінок. Тож обирайте регіон на свій смак та гайда готувати каву в дріпах!

Користуватися дріп-кавою дуже легко. Для її приготування вам знадобиться чайник, вода та чашка.

 


Крок 1
Відкрийте пакування та дістаньте дріп-пакет. Злегка струсіть вміст білого мішечка, щоб вся кава опинилась внизу білого пакетика. Потім відірвіть верхній край дріп-пакета і зачепіть пакетик на горнятко (на всіх дріп-пакетах є крильця, які триматимуть пакет на чашці).

Крок 2
Закип’ятіть близько 250 мл води. Дайте воді 1-2 хвилинку охолонути. Експерти радять використовувати воду з температурою 92-95 °C. 

Крок 3
Тепер потрібно зробити перший пролив кави. Поступово залийте воду всередину відкритого дріп пакету, що закріплений на чашці. Потрібно залити води стільки, щоб вона не виливалась разом з зерном через верх. Після першого разу зачекайте, щоб вся вода стекла на денце чашки. Під час першого проливу змелена кава насичується водою, розкриває свої властивості та насичується киснем. Повторіть пролив 2-3 рази й зніміть дріп. Пам’ятайте, що чим більше води ви додаєте, тим менш насиченим буде смак. Кава в дріпах призначена для одноразового використання. Якщо в вас є запас окропу, то попередньо можна сполоснути горнятко окропом, щоб горня нагрілося, і ваша кава не так швидко холонула.


  • Що таке дріп-кава?
    Це порція кави в фільтр-пакеті з паперу. Каву в дріпах дуже легко готувати, а ще вона не займає багато місця. Тому її дуже зручно брати з собою в подорож, відпустку, відрядження, на природу, чи мати вдома на випадок, якщо не буде електроенергії. Зараз є багато дріпів з кавою з цікавими нотками – шоколадними, квітковими, фруктовими, цитрусовими. 

  • Як готувати дріп-каву? 
    Для приготування дріп-кави вам знадобиться гаряча вода і чашка. Закип’ятіть воду та дайте їй трошки постояти, буквально пару хвилин. Паралельно відкрийте кавовий дріп-пакет, потрусіть його, аби кава всередині була внизу пакета, та лагідно відірвіть верхню частину пакета, орієнтуючись на пунктирну лінію. Розмістіть дріп на чашці з допомогою бокових вушок на пакеті. Залийте гарячу воду в пакет та почекайте доки кава повністю проллється через його низ. Повторіть пролив 2-3 рази.  

  • Де купити дріп-каву? 
    Ви завжди можете придбати дріп-каву на веб-сайті або в мобільному застосунку «Сільпо». Ви знайдете 100% арабіку з різних регіонів світу та купажі на будь-який смак. Маємо дріп-каву і від українських ростерів, і крафтову дріп-каву, і дріпи від відомих світових виробників.