Знов нема електрики, хай йому грець?

Чим зайняти себе, коли в рідній оселі – хоч оком світи?

Найпопулярніший варіант – вечеря при свічках, де дуже б пасував келих файного та добре знайомого вина. Ми підготували добірку яскравої класики. 

Білі вина
  • Peter Zemmer Sauvignon Blanc


    Ладний і водночас характерний Совіньйон блан від найстарішої винарні в Альто-Адідже. Лози ростуть на рівні 450 м над рівнем моря – це забезпечує ідеальний мікроклімат для визрівання ягід. В ароматі переливаються ноти меду, цвіту бузини та щойно скошеної трави. У посмаку помітні тропічні фрукти та цитрусові.

  • Volcanes de Chile Tectonia Chardonnay


    Чилі, Долина Мальєко і вулканічні ґрунти – емблематичний набір для сорту Шардоне. Вина з цього сорту тут насичені й мають відмінну кислотність. Ось це вино отримало срібло на конкурсі International Wine Challenge. В ароматі білі фрукти, ваніль та ноти вершкового масла.

Рожеві вина
  • Most Wanted Sauvignon Blanc rose


    Південноафриканський дует Совіньйон блану та Пінотажу, де Совіньйон витримується на осаді 3 місяці. Простесеньке та водночас чудове вино з гарною кислотністю. В ароматі цілий козуб фруктів: груш, цитрусових та порічки. Ідеальне для теревеньок при свічках із приготовленими нашвидкуруч канапками. 

  • Gerard Bertrand Gris Gallician rose IGP


    Тут розе у виконанні сорту Гренаш. Частина винограду для цього вина росте між Середземним морем та Піренеями, де Гренаш розкриває свій найбільший потенціал. Домінують запашні квіти, чорні й червоні ягоди, а привітний тон барбариски є фоном.

  • Menegotti Bardolino Chiaretto DOC


    Якщо солодка полуниця й барбариски – не ваша історія, придивіться до дуету сортів Рондінелла та Молінара з регіону Венето. Збір винограду ручний, ферментація та витримка у сталевих чанах триває до 6 місяців. В результаті вино демонструє сухі ягідні ноти, середню кислотність та стильну грейпфрутову гіркуватість у фініші.

Червоні вина
  • Castello di Radda Chianti Classico


    Канонічне «к’янті класіко» без несподіванок. Гастрономічне та насичене, в ньому присутні й м’ясисті чорні вишні, і малиновий джем, і трішечки тютюну з чорним перцем. Чудова кислотність, гладенькі таніни. 

  • Domaine Dame Guilherme Cotes du Rhone Villages Pland de Dieu


    Тріо сортів Гренаш, Мурведр та Сіра в пляшці грають разом як цілий фруктово-ягідний оркестр: першими виступають ожина з чорною сливою, згодом їх підхоплюють вишні й оливкові ноти. У фіналі голосно звучать спеції.

  • Domaine La Baume Merlot


    Мерло з регіону Лангедок-Руссільйон – насичене, з нотками перцю, червоних фруктів та лакриці. Не скупиться воно і на прянощі. Чудово ладнатиме із сирами, зокрема брі, камамбером та пармезаном.

  • Santa Carolina Reserva Carmenere


    Цей Карменер отримав від журналу Wine Enthusiast 91 зі 100 балів. І не дивно – в ароматі вино щедро розсипається ягідними нотами, у смаку їх підхоплюють прянощі, дрібка чорного перцю та відтінки шоколаду.

  • Baron Edmond de Rothschild Aguaribay Malbec


    Якщо полюбляєте елегантні яскраві вина, то цей Мальбек для вас. Червоні й чорні фрукти, багато вишень, солодкі ягоди та витончені відтінки дуба – все це буде у вашому келиху. Витримка у дубі та сталевих чанах триває 12 місяців. Це вино має золото з Mundus Vini й срібло з конкурсу Mondial de Bruxelles.

  • Monasterio Gran Reserva


    Витримане 24 місяці вино зі старих лоз сортів Гарнача, Каріньян та Темпранільйо. В ароматі помітите ноти порічки, вишні, тютюну, підліска, також кедра та евкаліпта, а потім відкриються бальзамічні ноти. Смак буде насиченим, але витриманим, таніни – оксамитовими.

УВАГА: Контент включає інформаційні матеріали про якості та характеристики алкоголю.
Лише для повнолітніх (18+).

надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я