Усі ми безліч разів чули про користь зелені в щоденному раціоні. Проте не багато людей дійсно знають, як подібні продукти допомагають нашому організму, а ще менше з нас вживають зелень та овочі щодня. Тож нумо розбиратися, що і як впливає на нашу вагу, зір та довголіття.
Зелені продукти мають у своєму складі такі фітонутрієнти як хлорофіл, лютеїн, а ще вітаміни А, В, С, Е та К. Фітонутрієнти – це така собі частина імунітету рослин, що захищає від шкідливих бактерій, вірусів, паразитів і грибків. Вони можуть бути антиоксидантами й навіть чинити протизапальну дію.
Ці корисні речовини допомагають покращити травлення, поліпшити кровообіг, зміцнити м’язи та багато іншого. Найголовніше правило для того, щоб зелені овочі «працювали на вас» – ви маєте включити їх у свій щоденний раціон. Це потрібно для того, щоб стався накопичувальний ефект. Спробуйте додати шпинат в ранковий омлет, покладіть руколу в пасту, чи доповніть рис хрумкими огірками.
Також рекомендуємо відкрити для себе смузі із зеленню. Рецепт надзвичайно простий: додайте в блендер огірок, шпинат, яблуко, трошки імбиру і мед до смаку. Гарно подрібніть цю суміш блендером та куштуйте смузі! Початківцям краще пити цей вітамінний напій між сніданком та обідом.
Зелені листові овочі – низькокалорійні, а тому їх можна вживати і на сніданок, і на обід, і на вечерю й не боятися зашкодити власній фігурі. Приємний бонус – клітковина, що знаходиться в таких продуктах, сприяє кращому травленню, а ще дає довготривале відчуття насиченості. Наприклад, щоб перетравити селеру організму необхідно витратити стільки ж калорій, скільки знаходиться в самому овочі.
Усі зелені овочі й трави мають у своєму складі хлорофіл, що і дарує їм такий колір. Він сприяє гарному засвоєнню поживних речовин. Проте найголовніша перевага хлорофілу в тому, що він робить імунітет сильнішим. Він посилює вироблення еритроцитів та робить так, щоб кисень краще поширився у крові.
«А що ж там з вітамінами?», спитаєте ви. Ось, наприклад, лютеїн, що також міститься в зелені та овочах, захищає наші очі від сонячних променів, як крем від засмаги береже нашу шкіру. Якщо ви будете їсти кабачок, спаржу, горошок молодий, чи шпинат, ви можете зменшити ризики пов’язані з втратою і погіршенням зору.
Всі зелені продукти також збагачені фолієвою кислотою й вітаміном K. Завдяки йому, кістковий мозок виробляє еритроцити та лейкоцити, що позитивно впливають на ріст та відновлення кісток. Тому, якщо ви полюбляєте активний спосіб життя, або маєте близьких похилого віку, додайте в тарілку шпинат, салат, чи броколі.
Сподіваємось, що ми надихнули вас їсти більше зелених продуктів! Нагадуємо, що свіжу зелень та овочі, ви завжди знайдете в на веб сайті або в мобільному застосунку «Сільпо». Замовляйте все, що потрібно, а наші кур’єри доставлять ваше замовлення додому.