Всі ми чули поради мудрих людей зберігати міцні витримані напої в сухому місці, за температури нижче кімнатної, подалі від впливу сонячних променів. І у всіх нас є хоча б один знайомий, який розповідав, що все це фігня, бо, мовляв, зберігав він пляшки багато років і так, і сяк, а різниці не було майже ніякої.
Ось і у шведського цінителя віскі Маттіаса Классона були такі самі знайомі. Але слово «майже» його допитливий розум експерта не задовольняло, тож він самостійно провів власний експеримент.
Маттіас купив кілька пляшок обкуреного 15-річного віскі Bowmore Laimrig, Batch 3, частину розлив у різну тару, розсунув все по різних місцях, і на два роки залишив у спокої.
Два роки потому списався із шістьма експертами, яким довіряв, і надіслав їм набори з восьми пронумерованих шкаликів для сліпої дегустації. Оцінки та коментарі експертів довели те, що і так було зрозуміло — умови зберігання впливають на віскі. Але ось які саме і як саме — це виявилось найцікавішим.
Спробуйте повторити це вдома.
УВАГА: Контент включає інформаційні матеріали про якості та характеристики алкоголю.
Лише для повнолітніх (18+).