Найбільш грецький лікер з усіх можливих — мастиху Skinos!
Мастиха – це лікер, який роблять через дистиляцію мастики, смоли мастичного дерева.
Місце походження цього дерева сімейства Фісташкових — острів Хіос, там його культивують з античних часів. Мастику використовують у парфумерії, народній медицині і кулінарії. Це продукт настільки унікальний і цінний, що генуезці, які контролювали Хіос в Середньовіччя, спеціально побудували села-фортеці із захисними стінами і лабіринтами для оборони від піратів, щоб не втратити врожай мастики. За межами стін жителі цих сіл почали розселятися тільки в 1920-х.
В середині літа на гілках мастичних дерев роблять надрізи, з яких сочиться густа світла смола. Заздалегідь під деревом роблять «стіл» — розчищають ґрунт під кроною і посипають білим вапняковим ґрунтом. Краплі смоли падають з гілок на «стіл» і не розтікаються, а перетворюються на світлі капсулки. Ці капсулки потім збирають у дерев’яні контейнери і транспортують до холодних льохів, де мастику вручну перебирають і очищують. Далі її змішують з етиловим спиртом і дистилюють у бронзових перегінних кубах. Але це відбувається вже не на Хіосі, а в Афінах — на тому ж заводі, де роблять знаменитий бренді Metaxa. Нарешті в дистилят додають цукор, розводять водою і розливають по пляшках.
Пити Skinos можна в чистому вигляді — так унікальний, ні на що не схожий хвойно-фруктовий аромат мастики ви відчуєте у всій його красі.
А можна й у складі коктейлів. З найпростіших рекомендуємо Skinos Med: 50 мл Skinos, часточка лимона, два-три листочки базиліку; трохи примніть базилік і лимон, додайте три кубики льоду і долийте газованої води.
УВАГА: Контент включає інформаційні матеріали про якості та характеристики алкоголю.
Лише для повнолітніх (18+).