Іспанський джин Le Tribute


Хто відвідував в останні десятиліття Іспанію, міг переконатися в повальному захопленні місцевих джин-тоніками, причому джин-тоніками справжніми — з великим вибором джинів, тоніків і гарнішів. Хто не відвідував — знайте, що епіцентр нової хвилі світової популярності G&T знаходиться саме на Іберійському півострові. Іспанія не менше, а може навіть більше за Британію, відповідальна за виникнення сучасного джинового буму. 

Сім’я Гіро, творці джину Le Tribute, безпосередньо доклали до цього руку. Ще в 2007 році Марк і Мануель Гіро випустили «середземноморський джин» Mare, один з найуспішніших і найвідоміших «контемпорарі» джинів. Двома поколіннями раніше, в 1935 році, їхній дід Мануель Гіро відкрив у приморському містечку Біланоба-і-ла-Жалтру підприємство з дистиляції медичних препаратів, але на службі у медицини протримався недовго і в 1940 році перемкнувся на виробництво джину під маркою MG (ініціали дідуся). Це й досі один з найпопулярніших класичних джинів Іспанії. 

У 2016 році Марк і Мануель випустили Le Tribute, «свіжий, але сухий» джин. Дистиляція проходить у сім етапів. Для шести з них ботанікали вимочують у нейтральному зерновому спирті і дистилюють окремо:

  • спочатку ягоди ялівцю, зібрані із сімейних плантацій в Теруелі, на сході Іспанії,
  • потім лайми,
  • потім кумквати,
  • потім разом севільські лимони, рожеві та зелені грейпфрути,
  • п’ята дистиляція — мандарини,
  • шоста — валенсійські солодкі і гіркі апельсини з додаванням кардамону.

Для сьомого етапу, дистиляції лемонграсу, Гіро відмовилися від спирту, замінивши його водою.

Гідролат лемонграсу настільки досконаліший свого спиртового брата, що заради нього Гіро пожертвували написом London Dry на етикетці

Le Tribute вже не міг вважатися London Dry, оскільки при виробництві подібного джину заборонено після дистиляції додавати що-небудь, крім води і спирту, а гідролат лемонграсу в даному випадку розглядався як добавка.

Потім всі сім груп змішують у нерівних пропорціях і джин розводять водою до міцності 43%.

І таким чином, як ви вже зрозуміли з перерахованих інгредієнтів, виходить напій зі складним багатошаровим цитрусовим букетом і виразною ялівцевою нотою. Ще одна «контемпорарі» класика від родини Гіро.



УВАГА: Контент включає інформаційні матеріали про якості та характеристики пива.
Лише для повнолітніх (18+).

надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я