Яким має бути пшеничне пиво у Німеччині?
Пшеничне пиво – це пиво, що варять із використанням пшениці, яка надає йому блідого кольору та солодкого аромату. Найбільш поширені його сорти: бельгійський вітбір та німецький вайсбір. Сьогодні ми розповімо вам про останній.
У Німеччині пшеничне пиво має два основні корені у назві: вайс («біле») та вайцен («пшеничне»). А от далі назва змінюється залежно від інгредієнтів та способу приготування. Наприклад, у хефевайцені в процесі бродіння використовують дріжджі, завдяки яким пиво має ще більш мутний, але досить звичний колір.
Чого не скажеш про крісталвайцен – пшеничне пиво, що після фільтрації набуває прозорості та схоже на лагер. Або дункель вайцен, при виробництві якого використовують обсмажений солод, що надає цьому пиву незвичного темного кольору.
Крім того, існують суто регіональні сорти пшеничного пива, які завдяки крафтовій революції переживають свій ренесанс. Перше – це гозе, що зазвичай зустрічається у фруктових інтерпретаціях та історично має солоний смак. Виникло воно в німецькому місті Лейпциг та в оригіналі має назву «лейпцизьке гозе». Інше суто регіональне пиво – це берлінер вайсе («берлінське пшеничне») з низьким вмістом алкоголю та кислуватим смаком.
Ця палітра смаків вкотре нагадує, що пиву завжди є чим здивувати ;)
Пиво Maisel's Weisse Dunkel солодове темне
Пиво Maisel's Weisse Original янтарне нефільтроване
Пиво Maisel's Weisse Kristall світле
УВАГА: Контент включає інформаційні матеріали про якості та характеристики пива.
Лише для повнолітніх (18+).