Данський смореброд з оселедцем

Інгредієнти

на 2 порції

  • Житній хліб 80 г
  • Оселедець 100 г
  • Оливкова олія 10 г
  • Петрушка 15 г
  • Часник 2 зубчики
  • Лимон 1 шт.
  • Червона цибуля 60 г
  • Оцет 80 мл
  • Яйця 2 шт.
  • Зелені солоні помідори 60 г
  • Сушений часник 2 г
  • Зелена цибуля 5 г
  • Рафінована соняшникова олія 300 мл
  • Сіль за смаком
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Данський смореброд з оселедцем

40 хвилин

Смореброд – класичний данський багатошаровий бутерброд, що готується на житньому хлібі зі щедрою начинкою. Ідеальний варіант для неспішного сніданку чи перекусу, який їдять ножем та виделкою.

Харчова цінність порції

  • Ккал198
  • Білки
  • Жири16г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 1 з 11
Житній хліб – 80 г, матіас – 100 г, петрушка – 15 г
Відріжте дві скибки житнього хліба, почистьте оселедця, промийте й просушіть петрушку.

Крок 2 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 2 з 11
Червона цибуля – 60 г, оцет – 80 мл, сіль – за смаком
Наріжте червону цибулю кільцями, залийте оцтом, додайте дрібку солі та залиште маринуватися.

Крок 3 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 3 з 11
Яйця – 2 шт., лимонний сік – сік 1 лимона, сіль – за смаком, соняшникова олія – 300–400 мл
Приготуйте домашній майонез: у миску вибийте яйця, додайте сіль і лимонний сік, збивайте блендером, поступово вливаючи соняшникову олію, до густої кремової консистенції.

Крок 4 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 4 з 11
Петрушка – 15 г, часник – 2 зубчики, цедра лимона – 2 г, оливкова олія – 10 г
Зробіть песто: подрібніть петрушку з часником, додайте цедру лимона та оливкову олію, перемішайте.

Крок 5 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 5 з 11
Зелені солоні помідори – 60 г
Наріжте помідори тонкими кружальцями.

Крок 6 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 6 з 11
Житній хліб – 80 г
Обріжте скоринку зі скибок хліба.

Крок 7 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 7 з 11
Хліб – 80 г, песто з петрушки – увесь об’єм, матіас – 100 г
Викладіть хліб на тарілку, намастіть песто з петрушки, зверху викладіть шматочки оселедця.

Крок 8 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 8 з 11
Майонез – увесь об’єм
Намастіть поверх оселедця домашній майонез.

Крок 9 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 9 з 11
Зелені солоні помідори – 60 г, сушений часник (слайси) – 2 г
Викладіть кружечки помідорів, присипте сушеним часником.

Крок 10 з 11

Данський смореброд з оселедцем - крок 10 з 11
Маринована цибуля – увесь об’єм, зелена цибуля – 5 г
Додайте мариновану цибулю та присипте дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Крок 11 з 11 👨‍🍳

Данський смореброд з оселедцем - крок 11 з 11
Подавайте одразу. Куштуйте, використовуючи ніж і виделку.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot