Крок 1 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 1 з 11]()
Житній хліб – 80 г, матіас – 100 г, петрушка – 15 г
Відріжте дві скибки житнього хліба, почистьте оселедця, промийте й просушіть петрушку.
Крок 2 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 2 з 11]()
Червона цибуля – 60 г, оцет – 80 мл, сіль – за смаком
Наріжте червону цибулю кільцями, залийте оцтом, додайте дрібку солі та залиште маринуватися.
Крок 3 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 3 з 11]()
Яйця – 2 шт., лимонний сік – сік 1 лимона, сіль – за смаком, соняшникова олія – 300–400 мл
Приготуйте домашній майонез: у миску вибийте яйця, додайте сіль і лимонний сік, збивайте блендером, поступово вливаючи соняшникову олію, до густої кремової консистенції.
Крок 4 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 4 з 11]()
Петрушка – 15 г, часник – 2 зубчики, цедра лимона – 2 г, оливкова олія – 10 г
Зробіть песто: подрібніть петрушку з часником, додайте цедру лимона та оливкову олію, перемішайте.
Крок 5 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 5 з 11]()
Зелені солоні помідори – 60 г
Наріжте помідори тонкими кружальцями.
Крок 6 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 6 з 11]()
Житній хліб – 80 г
Обріжте скоринку зі скибок хліба.
Крок 7 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 7 з 11]()
Хліб – 80 г, песто з петрушки – увесь об’єм, матіас – 100 г
Викладіть хліб на тарілку, намастіть песто з петрушки, зверху викладіть шматочки оселедця.
Крок 8 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 8 з 11]()
Майонез – увесь об’єм
Намастіть поверх оселедця домашній майонез.
Крок 9 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 9 з 11]()
Зелені солоні помідори – 60 г, сушений часник (слайси) – 2 г
Викладіть кружечки помідорів, присипте сушеним часником.
Крок 10 з 11
![Данський смореброд з оселедцем - крок 10 з 11]()
Маринована цибуля – увесь об’єм, зелена цибуля – 5 г
Додайте мариновану цибулю та присипте дрібно нарізаною зеленою цибулею.
Крок 11 з 11 👨🍳
![Данський смореброд з оселедцем - крок 11 з 11]()
Подавайте одразу. Куштуйте, використовуючи ніж і виделку.