Всесвіт Маленького принца у новому «Сільпо» в Щасливому
19.03.2021

Всесвіт Маленького принца у новому «Сільпо» в Щасливому

19 березня 2021 ― у с. Щасливе Київської області відкрито новий дизайнерський «Сільпо» за мотивами найвідомішого твору Антуана де Сент-Екзюпері. Відтепер щодня зіркові сузір’я на фасаді супермаркету на Харківському шосе, 1в вказуватимуть на казковий шлях, а Гостей зустрічатимуть Маленький принц та Лис, усміхаючись аж із самісінького даху.

2370 кв. м  торгового залу — подорож станціями всесвіту Маленького принца. Тут є всі планети, на яких побував знайомий з дитинства герой. Одна з планет, як і має бути, обертається навколо своєї осі.

Під зоряним склепінням магазину парить величезний літак, пілота якого Маленький принц зустрів на Землі. А на полицях викрашаються добірні продукти, що прилетіли сюди з різних куточків планети. Власний імпорт «Сільпо» вишукує та привозить для Гостей найцікавіше більше ніж із 60 країн світу.

На острівці «Лавки традицій» — делікатеси від завзятих українських ремісників і спадкоємних фермерів, а також справжні скарби для гурманів — slow food продукти.

У новому магазині є фірмова риба власного копчення, гриль, м’ясо до шашлику, вироби власної кондитерської, духмяний подовий хліб з печі та гречаний багет, без якого не можна уявити жодного «Сільпо». У відділі власної кулінарії готують страви на будь-який смак — від вареників та олів’є до азійського удону та курки теріякі. Відпочити й підкріпитися можна у фудхолі магазину, де розміщено колекцію примірників Екзюпері, виданих різними мовами світу.

У супермаркеті можна відшукати троянду, що надійно зберігається у колбі, – саме так, як вигадав дбати про неї Маленький принц. Втім, головне – для своїх коханих тут можна знайти безліч інших дієвих і приємних варіантів прояву турботи. А от як справді краще доглядати за трояндами – підкаже флорист у квітковому бутику «Сільпо».

Ми хотіли вибрати тему, співзвучну чудовій назві села. Це було чи не найцікавіше обговорення — як відобразити щастя в дизайні. «Маленький принц» не спадав першим на думку. В ньому немає речей та подій, що найчастіше називають, уявляючи щастя. Втім, все, що б не називали, насправді зовсім не гарантує щастя — воно надто нелінійна категорія. А от життя, сповнене відкриттів, зацікавленість, щирість, вміння кохати, відданість своїй справі та турбота про навколишній світ  — все те, про що писав Екзюпері, куди більше наближає до омріяного стану. Навіть більше, дає змогу робити щасливими інших.

Планета, яку розривають баобаби, ¬нагадує, що споживання має бути екологічним. Використання багаторазового паковання значно зменшує кількість відходів. Крім екоторбинок для покупок, у «Сільпо» є вибір чашок, які зручно носити з собою, а отже, замовляючи каву – більше не брати паперових стаканчиків з пластиковими кришками. На 11 класичних та 7 самокасах як альтернатива пластику є крохмальні пакети, що можна компостувати.

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на березень 2021-го нараховує 274 супермаркети, а також 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

«Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. Нині в мережі вже понад 60 тематичних дизайнерських супермаркетів і 4 делікатес-маркети Le Silpo, кожен з яких має власну концепцію. Тематичну атмосферу «Сільпо» створює і для своїх співробітників — кімнати для персоналу також відповідають оформленню магазинів. У мережі є супермаркети в стилі всесвіт Мавки, ямайський, Муркотиковий та інші. Команда «Сільпо» отримує натхнення з картин Ван Гога, культових хітів рок-музики, дослідження космосу, країн Азії, історії Подолу тощо. У 2020 році три дизайнерські супермаркети «Cільпо» вчетверте увійшли в Europe’s Finest Store — перелік найкращих інноваційних дизайнів європейських магазинів, за версією European Supermarket Magazine.