Світ кіно в новому чернігівському «Сільпо»
09.07.2021

Світ кіно в новому чернігівському «Сільпо»

9 липня 2021 ― у Чернігові відкрито «Сільпо», присвячений світу кіно. Новий магазин у ЦУМі за адресою проспект Миру, 49 став першим дизайнерським супермаркетом у місті. Всього ж у Чернігові працюють уже чотири магазини мережі.

1620 м2 торгового залу ― червона доріжка, на якій щодня хизуються добірні продукти. На алеях між полиць, за славетними голлівудськими традиціями, викарбувано зірки. Почесті віддано і мастодонтам ― непохитним та легендарним буряку й ананасу, вареникам тощо, а також зіркам нової плеяди ― як-от санітайзеру, наприклад. Навігація магазином зроблена у вигляді режисерських хлопавок, кожна з яких починає новий дубль.

Настрій кіношного бекстейджу примножує величезне режисерське крісло. Навкруги напоготові  камери та рупори, а прожектори й софіти підсвічують зірковий склад полиць. У новому «Сільпо» є пекарня на дровах, гриль, піца, кулінарія, Власна кондитерська, копчення й соління риби, кавовий та квітковий бутики, острівець Лавки Традицій та урочистий відділ з хамоном і майстерними кортадорами. Над відділом з багатим вибором риби розміщена декорація в дусі «Щелеп» ― акула, «зафарширована» динамічним механізмом. А над відділом овочів і фруктів медитативно шарудить від обертів величезна бабіна з плівкою.

В інтер’єрі магазину ― урочистий стиль, нагороди та кінозірки. А найчастіше Гостям з’являється Чарлі Чаплін ― один величезний на роликах розпластався під стелею, інший постає дотепним монументом з тростиною та морозивом у руцях, щонайменше ще один Чаплін гуляє магазином у вигляді чорно-білої проєкції.

Команда «Сільпо» домовилася з Film.ua та купила відповідну ліцензію, щоб порадувати Гостей новим артпроєктом. Так на стінах магазину з’явилися добрі й іронічні роботи відомого художника Вадима Ганненка, який спеціально для чернігівського світу кіно у «Сільпо» зміксував культові фільми з улюбленими продуктами.

Вибрати власних улюбленців серед продуктів у Чернігові відтепер можна з 8:00 до 23:00. Для зручності Гостей працюють 7 класичних кас, 6 самокас і дві експрес-каси, а також доступні послуги самовивозу та доставки.

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на липень 2021-го нараховує 306 супермаркетів, а також 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

«Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. Нині в мережі вже понад 70 тематичних дизайнерських супермаркетів і 4 делікатес-маркети Le Silpo, кожен з яких має власну концепцію. Тематичну атмосферу «Сільпо» створює і для своїх співробітників — кімнати для персоналу також відповідають оформленню магазинів. У мережі є супермаркети в стилі всесвіт Мавки, ямайський, Муркотиковий та інші. Команда «Сільпо» отримує натхнення з картин Ван Гога, культових хітів рок-музики, дослідження космосу, країн Азії, історії Подолу тощо. У 2020 році три дизайнерські супермаркети «Cільпо» вчетверте увійшли в Europe’s Finest Store — перелік найкращих інноваційних дизайнів європейських магазинів, за версією European Supermarket Magazine.