Петриківський розпис прикрашає стіни нового «Сільпо» у Кам`янському
29.07.2021

Петриківський розпис прикрашає стіни нового «Сільпо» у Кам`янському

29 липня 2021 ― У м. Кам’янське Дніпропетровської області на проспекті Шевченка, 9 (ЦУМ) відкрито новий дизайнерський «Сільпо». Магазин присвячено Петриківському розпису ― мистецтву, яке зародилося неподалік від цієї місцевості та внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Петриківський розпис прикрашає стіни й колони магазину, традиційні тарілки і навіть літаючі тарілки (НЛО). Щоб зберегти автентичність візерунків і душевну пластичність знакової мови, 1352 м2 торгового залу художники розписували вручну. До композиційної оркестровки національного орнаменту митці додали історію продуктів. Стелю декоровано плетеними кошиками та глечиками з кераміки, виготовленими ручним способом спеціально для кам’янського «Сільпо».

З особливостей асортименту ― багатий рибний відділ із рибою власного гарячого копчення та соління, живою рибою і послугами її очищення, відділ з екзотичними овочами і фруктами, соки фреш, гриль, суші та піца, що готується в печі, розписаній за петриківськими традиціями. А за традиціями «Сільпо» ― на Гостей чекає великій вибір добірних продуктів більш як з 80 країн світу, що відшукав Власний імпорт, продукти з малих фермерських господарств від «Лавки Традицій» та кулінарія.

У найближчих планах ― запуск сервісу доставки ресторанних страв «Сільпо» Resto. Для цього в новому магазині буде працювати dark kitchen.

До послуг Гостей ― 6 класичних кас, 6 самокас, 2 тютюнові каси, каса доставки та окрема каса кавового бутика. Лайтбокси на кожній із них прикрашено Петриківським розписом.

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на липень 2021-го нараховує понад 300 супермаркетів, зокрема 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

«Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. Нині в мережі вже понад 70 тематичних дизайнерських супермаркетів і 4 делікатес-маркети Le Silpo, кожен з яких має власну концепцію. Тематичну атмосферу «Сільпо» створює і для своїх співробітників — кімнати для персоналу також відповідають оформленню магазинів. У мережі є супермаркети в стилі всесвіт Мавки, музичний, ямайський, муркотиковий та інші. Команда «Сільпо» також отримує натхнення з картин Ван Гога, культових хітів рок-музики, азіатської культури, історії Подолу тощо. Третій рік поспіль супермаркети мережі входять у Europe’s Finest Store — перелік найкращих інноваційних дизайнів європейських магазинів за версією European Supermarket Magazine. У 2021 році до переліку потрапили три «Cільпо»: за мотивами Маленького Принца, у стилі Америки 50-х, присвячений дайнерам, і «Cільпо» Re Cycling — магазин, котрий побудовано за «зеленими» технологіями та присвячено дбайливому відношенню до планети.