28.04.2020

Муркотиковий «Сільпо» <br> в серці Подолу

Поділ – не тільки улюблене місце креативних офісів та творчої богеми, а й пухнастиків, що живуть у маленьких дворах старих будівель та доповнюють атмосферу міста. Це надихнуло команду «Сільпо» на новий дизайнерський супермаркет за адресою м. Київ, вул. Глибочицька, 32б. Величезні клубки ниток, дряпалки для кігтів замість колон і портрети хвостатих  – такий вигляд міг би мати дім велетенського кота!

1713 кв. м схожі на котячий рай, не вистачає тільки чотирилапих. До речі, куди ведуть ті відбитки лапок? І хто це сховався нагорі? Між вітринами рибного відділу з власним копченням та засолом, поряд із пекарнею зі свіжим хлібом і хрустким гречаним багетом, неподалік від кулінарії з грилем на дровах чи в «Лавці традицій» із продуктами маленьких господарств – всюди можна досліджувати муркотиковий всесвіт, допоки не привабить ароматом свіжообсмажена кава. Згодом можна буде випити філіжанку прямо в кафетерії «Мяу МРРР». Він має величезні вікна, наповнений природним світлом і готовий приймати Гостей після закінчення карантину.

Під час відкриття супермаркету було дотримано всіх санітарних норм та карантинних вимог. Магазин відкрили тихо-тихо – щоб не створювати ажіотаж. Персонал привітно зустрічав Гостей і піклувався, аби в кожного було достатньо безпечного простору в торговельному залі.

Мережа супермаркетів «Сільпо» розробляє тематичні дизайни окремих супермаркетів більш як п’ять років. З 2018-го нові «Сільпо» мають індивідуальне оформлення, а наявні магазини оновлюються. В мережі є супермаркети в стилі Всесвіт Мавки, музичний, ямайський та інші. Команда «Сільпо» також отримує натхнення з картин Ван Гога, культових хітів рок-музики, азіатської культури тощо.

В 2019 році видання European Supermarket Magazine відзначило три дизайнерські супермаркети мережі: магазин із дирижаблем і стилем стімпанк; космічний, в якому написи зроблені клінгонською (вигаданою мовою серіалу «Зоряний шлях»), та «Сільпо», де можна було б знімати стрічки про ковбоїв із Дикого Заходу.

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України. Була заснована в 1998 році. Станом на 26 квітня 2020-го нараховує 260 супермаркетів, у тому числі 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group. В компанії діє проєкт підтримки та розвитку малих українських виробників «Лавка традицій», продукцію яких можна придбати в «Сільпо» і делікатес-маркетах Le Silpo.