Фантастичні харківські історії у новому дизельпанковому «Сільпо» в ТРЦ «Нікольський»
21.05.2021

21 травня 2021 року – у серці Харкова, на вул. Пушкінській, 2-А, в ТРЦ «Нікольський» відкрито новий дизайнерський «Сільпо». Концепцією цього магазину відзначено відомих харківських митців і винахідників та відтворено у стилі дизельпанк.

Дизельпанковий «Сільпо» ― це 2700 м2 естетики наукової фантастики та простір з фантастичними продуктами. Їх ми привозимо з 83 країн світу, вишукуємо серед малих українських фермерів для проєкту «Лавка традицій» та виробляємо самі в команді з талановитими крафтярами. Культовий гречаний багет, подовий хліб, неймовірні шоколадні цукерки за рецептами, вигаданими спеціально для наших Гостей.

З особливостей власного виробництва тут є дві камери для дозрівання м’яса – суха та волога, камера для дозрівання риби, власна коптильня для улюбленої риби гарячого копчення і навіть чизарня. У відділі кулінарії є кафетерій, піца та гриль на дровах, а у відділі алкоголю – окремий дегустаційний простір.

Для Гостей у магазині працює фудхол з італійським рестораном і суші-баром, а також кав’ярня FEEL__trd. Зерна для кави ми привозимо з фермерських плантацій з різних куточків світу, а потім самостійно обсмажуємо на висококласному обладнанні.

У магазині відтворено альтернативну реальність. Це суміш ретроспективи у напіввигаданий світ і презентація найсвіжішого та найкращого, що є просто зараз у нашій сучасності. Дизайн ТРЦ «Нікольський» враховує особливості міста, тож ми вирішили продовжити цю тему та заклали в дизайн-концепцію місцевий контекст. Тут можна знайти артоб’єкти, що розповідають про визначних харків’ян: Лева Кононова, засновника картинг-школи, та Володимира Нікітіна, гоночна машина якого увійшла в історію автомобільного будівництва. Є також згадки про легендарного Олексія Бекетова та харківських науковців, які причетні до створення великого адронного колайдера, а ще посвята харківському метро. В оформленні «Сільпо» у стилі дизельпанк брали участь відомі харківські митці: тут є графіті Гамлета Зінковського та маска Боба Бассета, чиї роботи підкорили весь світ.

Нам подобається збирати навколо себе найкращих митців і фудмайстрів. Тож саме в Харкові в новому магазині ми вперше відкриваємо новий формат ― дегустаційний простір. У ньому збиратимуться найкращі шеф-кухарі України та проводитимуть майстер-класи для дітей і дорослих. Отож, чекайте незабаром на анонси подій та відкривайте фантастичний гастросвіт разом із нами.

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на травень 2021-го нараховує 298 супермаркетів, а також 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

«Cільпо» — один із небагатьох у світі великих мережевих продуктових ритейлерів, який створює індивідуальний тематичний дизайн для кожного магазину. Нині в мережі вже понад 70 тематичних дизайнерських супермаркетів і 4 делікатес-маркети Le Silpo, кожен з яких має власну концепцію. Тематичну атмосферу «Сільпо» створює і для своїх співробітників — кімнати для персоналу також відповідають оформленню магазинів. У мережі є супермаркети в стилі всесвіт Мавки, ямайський, Муркотиковий та інші. Команда «Сільпо» отримує натхнення з картин Ван Гога, культових хітів рок-музики, дослідження космосу, країн Азії, історії Подолу тощо. У 2020 році три дизайнерські супермаркети «Cільпо» вчетверте увійшли в Europe’s Finest Store — перелік найкращих інноваційних дизайнів європейських магазинів, за версією European Supermarket Magazine.