12 ВИДІВ РИСУ SIVARIS

Sivaris («Сіваріс») - сімейна компанія з Валенсії (Іспанія), що культивує рис уже протягом кількох століть. Рис Sivaris вирощують у Національному парку Альбуфера, де погодні умови і ґрунт сприятливі для цієї зернової культури. Усі стадії виробництва рису відбуваються вручну - від посіву до упаковки. Продукція проходить суворий контроль якості, кожне зернятко рису вирощено з любов'ю під ніжним іспанським сонцем без використання пестицидів і добрив. У результаті виходить екологічно чистий продукт неперевершеної якості.

Рис цікавий також своєю оригінальною упаковкою. Головний акцент у дизайні зроблено на типографіку і кольори, за якими можна розрізнити сорти рису. Упаковка виготовлена у вигляді картонної туби, на яку наклеєно крафт-папір із лазерним принтом.

Компанія випускає 12 видів рису:

Рис круглозернистий  Альбуфера. Шліфований рис, що належить до азійської родини рослин. Зерна відносно короткі та круглі, ідеально підходять для середземноморської кухні, зокрема для популярної іспанської страви “arroz caldoso” та, звісно, паельї. Має декілька кулінарних особливостей, серед яких: здатність інтенсивно поглинати аромат бульйону, в якому рис готувався, та висока стійкість до липкості.
Рис Арборіо.  Шліфований рис, що  належить до азійської родини. Зерна рису досить великі. Рис призначений для приготування різотто.
Рис Басматі. Різновид індійського рису з довгими  кристалічними зернами та привабливим ароматом. Рекомендується для приготування салатів і гарнірів.
Рис чорний  середньозернистий . Різновид японського середньозернистого шліфованого  рису. Рис має чорний колір та яскравий аромат. Він багатий на клітковину та мінеральні елементи, особливо на залізо. Після приготування смак схожий на хрусткі кедрові горішки.
Рекомендується для приготування салатів і гарнірів.
Рис коричневий шліфований. Різновид японського круглого середньозернистого рису. Він багатий на клітковину та мінеральні елементи.Найпопулярніший рис в Іспанії. Рис вирощують в екологічному середовищі парку Абуела  з 12 ст. Він може піддаватись пастеризації та замороженню і не втрачає при цьому смакових якостей.
Рекомендується для приготування салатів і гарнірів.
Рис Карнаролі. Шліфований рис, що  належить до азійської родини рослин. Завдяки крупним зернам та смаковим якостям вважається королем італійського рису і вирощується в долині річки По (Італія). Завдяки соковитому смаку ідеально підходить для приготування різотто.
Рис тайський довгозернистий Жасмін.
Різновид тайського рису з довгими кристалічними зернами і яскравим ароматом.
Рекомендується для приготування салатів і гарнірів.
Рис червоний  середньозернистий. Різновид японського середньозернистого шліфованого  рису. Рис має червоний колір та яскравий горіховий аромат. Він багатий на клітковину та мінеральні елементи. Після приготування смак схожий на хрусткі кедрові горішки.
Рекомендується для приготування салатів і гарнірів.
Рис для приготування суші.
Шліфований рис, що  належить до азійської родини. Зерна середні за розміром та кристалічні на вигляд. Цей вид рису походить із Південно-Східної Азії. Під час готування стає липким, проте з середини зерна зберігають пружність. Чудово підходить для приготування страв Близького Сходу.
Рис Віалоне Нано.
Шліфований рис, що  належить до азійської родини. Рис дрібнозернистий. Призначений для приготування різотто.
Рис дикий. Це насіння водяних рослин (Zizania болотна), називають ще "водяним вівсом" або "індійським рисом". У дикому вигляді росте  в дрібних болотах вздовж берегів Північної Америки і на Південно-Канадських озерах. Рослина може вирости до 3 метрів заввишки. Зерно довге, тонке і темне, майже коричневого кольору. Після варіння зерна залишаються цілими. Використовується для салатів або як гарнір до дикої птиці, дичини або морепродуктів. Це ідеальний інгредієнт для інноваційних шеф-кухарів.
Рис круглозернистий «Бомба».
Шліфований рис, що  належить до азійської родини рослин. Під час варіння рис гарно поглинає аромат бульйону та багато вологи, при цьому не втрачає пружної форми. Рис вирощують в екологічному середовищі національного парку Іспанії  - Абуела. Чудово підходить до страв середземноморської кухні, особливо паельї.

Адресу найближчого супермаркету «Сільпо», де можна придбати рис  Sivaris, дізнайтеся тут.

Докладніше про рис  Sivaris: www.sivaris.eu