Екзотичні фрукти та овочі в наших супермаркетах

Пропонуємо вашій увазі сповнені сонця і тепла дари південних країн – екзотичні фрукти та овочі!

Не так давно ці гості з різних куточків земної кулі були рідкістю. Сьогодні наші супермаркети «Сільпо» і делікатес-маркети Le Silpo з гордістю представляють асортимент як для любителів смачних цікавинок, так і для тих, хто давно хотів, але не знав, «з чим це їдять».

З радістю допоможемо розкрити їхні смаки, поділимося корисними порадами, щоб свято свіжості і здоров’я не полишало ваш раціон.

І нехай безліч помаранчевих, зелених, червоних плодів розфарбують в яскраві кольори ваші щоденні клопоти на кухні!

Ми будемо раді, якщо наша сторінка, де розміщені перевірені рецепти для обраного вами екзотичного плоду, допоможе в цьому!

Адреси супермаркетів, де можна знайти екзотичні фрукти, дивіться за посиланням.

Маракуя

Маракуя належить до страстоцвітів, родом із Південної Америки. У наші дні культивується в багатьох країнах із тропічним і субтропічним кліматом.

Капуста кале

Овоч із родини капустяних. У Середньовіччя кале була одним з найпоширеніших зелених овочів в Європі, проте батьківщина цієї рослини невідома. Зараз цю капусту вирощують в Європі та США. Вона також відома як «кучерява капуста», «грюнколь», «браунколь».

Картопля Франселіна

Ця картопля вперше з’явилася в 1993 році у Франції. Ще одна назва цього сорту – Шарлотт Руж.

Гриби ерінги

Гриб ерінги належить до родини гливових. Його також називають «степовий білий гриб» або «королівська глива». Родом із середземноморських регіонів Європи та Північної Африки. Сьогодні його також вирощують у багатьох країнах Азії.

Тамаринд

Тамаринд – рослина з родини бобових, родом з острова Мадагаскар і Африки. Зараз його вирощують і широко вживають на Філіппінах, в Японії, Південно-Східній Азії, Канаді та США.

Фейхоа

Фейхоа – вічнозелене дерево родини миртових. Було вперше виявлено в Бразилії наприкінці ХIX століття. Виростає переважно в субтропічному кліматі Дагестану, Криму, Вірменії, Сицилії, Нової Зеландії, Уругваю і Бразилії.

Фенхель

Батьківщиною фенхелю вважається Італія. Це рослина родини зонтичних. Фенхель – родич кропу, моркви і петрушки, поширений майже у будь-якій кліматичній зоні.

Фізаліс

Ця рослина з родини пасльонових родом із Центральної Америки. Зараз фізаліс вирощують у країнах Південної Америки, на півдні Європи і в Азії.

Черімоя

Плодове дерево сімейства аннонових родом з передгір’їв Анд (Болівія, Колумбія, Перу й Еквадор). У наші дні вирощують в Австралії, Індії, Південній Африці та на Середземномор’ї.

Ківано

Ківано належить до родини гарбузових. Його також називають «африканський огірок» і «рогата диня». Родом цей фрукт з Африки. Сьогодні його вирощують також в Каліфорнії, Південній Америці, Новій Зеландії, Ізраїлі.

Ягоди годжі

Батьківщиною ягід годжі є Північний Китай і Тибет. У нинішній час їх вирощують в Тибеті,  Китаї, Монголії і в долинах Гімалаїв.

Гриби шіїтаке

Шіїтаке – гриб родини негниючникові. Також його називають «шітаке», «сіїтаке», «сян гу», «чорний гриб». Батьківщиною цього гриба є Китай і Японія. Зараз шіїтаке штучно вирощують у багатьох країнах, включаючи європейські.

Картопля шері

Картопля належить до родини пасльонових. Сорт шері був виведений у Франції. Зараз його також вирощують в Ізраїлі, Росії, Україні, Молдові.

Лічі

Лічі належить до родини сапіндових. Фрукт також називають «китайська слива», «ліджи», «лайсі», «лісі». Батьківщина лічі – Китай. Зараз їх вирощують також в Японії, Південно-Східній Азії, Африці, Південній Америці і південних штатах США.

Цукрова тростина

Цукрова тростина – це трав’яниста рослина родини злакових. ЇЇ батьківщиною вчені вважають Нову Гвінею та прилеглі острови. У наш час провідними країнами за площами плантацій цукрової тростини є Індія, Китай, Єгипет, Кот-д’Івуар, Танзанія, Мадагаскар, Куба, Мексика, Бразилія, Аргентина, Колумбія, Австралія.

Спаржа біла

Спаржа родом із Середземномор’я і відома людям з античних часів. Біла спаржа дуже популярна в Європі і вважається сезонним делікатесним овочем, який збирають із середини березня до червня.

Картопля Амандін

Сорт ранньої картоплі Амандін (відомий також як Принцеса Амандін) почали вирощувати з 1994 року у Франції. З тих пір він завоював титул «королева картоплі». Батьківщина Принцеси Амандін – французькі провінції Шампань і Бретань.

Кумкват

Фрукт сімейства цитрусових родом з Китаю. Сьогодні його також вирощують у Південно-Східній Азії, Японії, на Близькому Сході, у Південній Європі і на півдні США.

Картопля Помпадур

Картоплю Помпадур вперше виростили у 1992 році в Пікардії (Франція).

Каштан

Їстівний каштан зустрічається в Середземномор’ї, у Східній Азії та на Атлантичному узбережжі США.

Батат (солодка картопля)

Батьківщиною батату вважається центральна частина Південної Америки. Його вирощують у тропічних і субтропічних регіонах.

Плантан (банан)

Плантани вирощують у Центральній Америці, Перу, Еквадорі, Японії, Таїланді та на Карибах.

Мангостан

Батьківщина мангостана – Південно-Східна Азія. Він росте тільки у вологому екваторіальному кліматі.

Плід кактуса

Плоди кактуса, відомі також під іменами «колюча груша», «пустельний фінік» і «сабра», вирощують в Іспанії, Мексиці, на півдні Італії та в США. Батьківщина цього плоду – Мексика і Південна Америка.

Цибуля шалот

Шалот родом з Малої Азії, він добре росте в теплому південному кліматі.

Пітахайя червона (драконів фрукт)

Батьківщина пітахайї – Центральна і Південна Америка, зараз її вирощують і в Південно-Східній Азії, США та Австралії.

Банан червоний

Банани з червоно-фіолетовою шкіркою менші та щільніші за звичайні. Чим червоніша шкірка, тим більше бета-каротину і вітаміну С. Колір м’якоті плодів варіюється від кремового до світло-рожевого.

Пепіно

Пепіно – вічнозелена рослина родини пасльонових родом із Південної Америки. Найчастіше цей плід вирощують у Перу, Чилі та Новій Зеландії.

Рамбутан

Рамбутан – тропічне плодове дерево родом із Південно-Східної Азії, родич лічі. Його також вирощують в Африці, Центральній Америці та Австралії.

Картопля ратте (La Ratte)

Бульби цього сорту середнього розміру із золотистим забарвленням шкірки. М’якоть досить щільна і тверда. Цей сорт ще називають «французьким пікантним».

Тамарілло

Родом тамарілло з передгір’їв Анд, зараз його вирощують у Новій Зеландії, Австралії, Індії та Китаї.

Папая

Папаю вирощують у країнах з тропічним кліматом, оскільки ця рослина любить спеку і вологість.

Спаржа зелена

Дика спаржа відома з часів Стародавньої Греції, а культивувати її почали вже римляни. Зелена спаржа найбільш поширена, оскільки врожай збирається цілий рік.


Кокос

Кокос росте повсюдно в тропіках обох півкуль на морському узбережжі.

Гранаділла

Батьківщина цього фрукта – Центральна і Південна Америка.

Артишок

Артишок належить до родини айстрових. Походить зі Середземномор’я та Канарських островів. Зараз його вирощують у теплому кліматі Франції, Іспанії та Італії.


Авокадо

Авокадо — вічнозелена плодова рослина родини лаврових. Вирощують його переважно в Латинській Америці та тропічних і субтропічних районах Ізраїлю, Африки.

Гуайява (гуава)

Гуайява – вічнозелене дерево-чагарник родом з Південної Америки. Обробляється майже у всіх тропічних країнах.

Карамбола

Батьківщина карамболи – Індія, Індонезія та Шрі-Ланка. Плоди карамболи також відомі як «тропічні зірки», «старфрути».